06.10.2009.
Otvorena fabrika za proizvodnju tečnog asortimana kućne hemije

Zrenjanin, 2. decembar 2009.  Predstavnici medija zajedno sa predstavnicima kompanije „Beohemija“ , posetili su novootvoreni pogon za proizvodnju tečnog programa kompanije „Beohemija“ u Zrenjaninu, koja je najveći proizvodno-prodajni kapacitet u jugoistočnoj Evropi.

Tokom posete pogonu prisutni su imali priliku da obiđu fabriku i labaratoriju i da se upoznaju sa celokupnim asortimanom proizvoda koji se proizvode u  fabrici  Beohemija u Zrenjaninu. Prisutnima je prezentovan kompletan proizvodni proces. O planovima i proizvodnoj paleti  novootvorenog pogona  govorili su Slavenko Sekulić, direktor  fabrike kompanije Beohemija u  Zrenjaninu i Dragan Danilović, tehnički direktor fabrike u Zrenjaninu. Među prisutnim bili su predstavnici iz kompanije Beohemija Milan Ćupurdija,  komercijalni direktor kompanije Beohemija; Vladimir Joksić, direktor marketinga kompanije Beohemija i Bojana Rudović, Brand Manager kompanije Beohemija.

U okviru fabrike u Zrenjaninu postoje dva proizvodna pogona: pogon za proizvodnju praskastih deterdženata u kome je instalirana najmodernija tehnologija u Evropi, a od 6. oktobra 2009.godine  počeo je sa radom  i  pogon za proizvodnju tečnog asortimana kućne hemije  koji je baziran moderno koncipiranoj tehnologiji, ekološki prihvatljivoj  i društveno odgovornoj prema zajednici i prirodnoj sredini.

Proizvodni asortiman „ Beohemija ’’ fabrike za proizvodnju tečnog programa kućne hemije čine:
tečni deterdženti za pranje posuđa  (SPIN, SCALLA),
tablete za sudove, sredstvo za cišćenje staklenih površina, sredstvo za cišćenje podnih površina (SPIN) omekšivač, štirak, tepiher, tečni deterdžent za mašinsko pranje veša (DUEL).
Mesečno se u okviru novootvorenog pogona proizvede 1.5-1.6 miliona boca deterdženta, što je rezultat proizvodnog kapacitete koji na dnevnom nivou proizvede 6000 boca na sat. Očekivana ukupna proizvodnja do kraja godine iznosi oko 13 000 tona.

Oko 50 % od ukupne proizvodnje čine  proizvodi koji se  izvoze u Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Makedoniju, Crnu Goru, Bugarsku i Albaniju.

Ukupan broj zaposlenih u oba pogona je oko 400 ljudi. Oba pogona zauzimaju površinu od 5 500 metara kvadratnih.

U cilju zaštite životne sredine fabrika ima poseban tretman odlaganja otpadnih produkata.