Beograd, 15. novembar 2011. godine
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Beohemija postavlja nove standarde u industriji deterdženata!

Deus je stigao!


Beohemija postavlja nove standarde u industriji deterdženata!
Deus je stigao!
Poslovni sistem Beohemija sinoć je predstavio prvi domaći premium deterdžent Deus kome je posvećeno više od 3 godine intezivnog istraživanja i u koji je uložena investicija od 7 miliona evra. Deus je rezultat sinergije najbolje japanske Hosokawa Shugi tehnologije, visoko kvalitetnih sirovina nemačkog BASF-a, znanja i iskustva najboljih domaćih stručnjaka.
“Deus predstavlja korak dalje ne samo za nas u Beohemiji, već i za srpsko i reginalno tržište kućne hemije, jer je reč o prvom domaćem premium deterdžentu, razvijenom i proizvedenom u našoj fabrici u Zrenjaninu. Deus će od ove nedelje biti dostupan potrošačima širom Srbije, a u planu je i izvoz na regionalna tržišta”, rekao je Slavenko Sekulić, izvršni direktor i direktor fabrike Beohemija u Zrenjaninu, i dodao, „Veliko mi je zadovoljstvo da sa vama podelim i vest da se Beohemija nalazi među prvih 20 najuspešnijih domaćih preduzeća u 2010. godini prema istraživanju Ministarstva finansija. Trend uspeha nastavljamo i u prvoj polovini 2011. ostvarujući rast prihoda od prodaje na domaćem tržištu preko 40%, i skoro 20% na izvoznim tržištima.”
Predstavljajući prvi domaći premium deteržent, Stevan Blagojević, iz Instituita za opštu i fizičku hemiju je rekao: „Posle ispitivanja koje smo sproveli, jasno je da je Deus jedinstveni domaći deterdžent za mašinsko pranje rublja, koji će svojim performansama odgovoriti i na potrebe najzahtevnijih potrošača. Naše analize su pokazale da Deus sadrži komponente za odlične efekte pranja i zaštitu bojenih tkanina na svim temperaturama, kao i komponente aktivnog kiseonika za čišćenje i sanitizaciju rublja već na nižim temperaturama! Tehnologija pranja, najkvalitetnije sirovine i formulacija omogućili su Beohemiji da domaćem potrošaču ponudi vrhunski, biorazgradiv i ekološki prihvatljiv proizvod!”

Dr. Joachim Meyer, viši potpredsednik BASF-a za Centralnu Evropu je rekao: “Posle više od godinu dana zajedničkog rada, Deus projekat otkriva nove dimenzije na polju proizvodnje deterdženata u Srbiji. Deus je nov, visokoefikasan proizvod proizveden po najsavremenijoj tehnologiji i sastavljen od izabranih komponenti vrhunskog kvaliteta. Razvijali su ga najbolji stručnjaci koristeći poslednja naučna i tehnološka znanja i visokokvalitetne sirovine. Kako je BASF deo ovog projekta od samog početka, sa velikim entuzijazmom očekujemo uspešno predstavljanje i nastup Deus deterdženta na tržištu.”

Deus je predstavljen u prisustvu brojnih poznatih ličnosti poput ministara Ivice Dačića i Nebojše Ćirića, Draginje Đurić, predsednice IO Banca Intesa, Miroslava Miškovića, predsednika Delta Holdinga, Jelene Krstović, potpredsednice korporativnih komuminakcija Delta Holdinga, Željka Mitrovića, vlasnika i glavnog i dogovornog urednika RTV Pink, Nj.E. Igora Jovovića, Ambasadora Crne Gore, glumice Branke Petrić i Bojane Bambić, voditeljki Mire Adanje Polak, Biljane Vraneš, Minje Miletić, Aleksandre Ivanović, Jovana Kolundžije i mnogih drugih uz nastupe Duo moderato, Kaliopi i Jelene Tomašević – Bosiljčić.

Srdačan pozdrav,
Poslovni sistem Beohemija