SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Dodeljena Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost:

Beohemiji Oskar kvaliteta 2012!

Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Ministarstvom privrede i finansija dodelio je Poslovnom sistemu Beohemija priznanje „Oskar kvaliteta“ za poslovnu izvrsnost u kategoriji velikih organizacija! Beohemija je prema glasovima stručnog žirija koji je predvodio dr Miloš Jelić, u konkurenciji od sedam kompanija, proglašena za apsolutnog pobednika!
Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Aleksandar Ljubić uručio je nagradu generalnom direktoru Beohemije Željku Žuniću, koji je ovom prilikom izjavio:
„Veoma smo ponosni što smo laureati prestižnog priznanja „Oskar kvaliteta“ u ovako oštroj konkurenciji. Mi smo razvojno i izvozno orijentisan domaći proizvođač koji nastavlja sa investicijama u širenje poslovanja na tržišta Istočne Evrope, Rusije i Grčke. U prvih šest meseci 2012. godine ostvarili smo porast prodaje od 43% u Srbiji i 33% u izvozu i  uložili smo preko 20 miliona evra u razvoj proizvodnje i novih proizvoda. Nagrada nas obavezuje da nastavimo da radimo u istom smeru, da idemo ka Evropi i međunarodnom tržištu. „Oskar kvaliteta” nas motiviše da nastavimo da koristimo ekološke sirovine u proizvodnji i da naši proizvodi imaju „Eko znak”.
Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta”, dodeljuje se za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti i konkurentnosti! Ove godine sedam  kompanija je ušlo u finale izbora za glavnu nagradu, a pored Beohemije, dobitnici priznanja su kompanije „Beogradski vodovod” i Naftna Industrija Srbije. Kriterijumi na osnovu kojih se nagrada dodeljuje su permanentno unapređenje performansi i postignuti rezultati.

Beohemija uspešno posluje na domaćem tržištu preko 20 godina, a njeni najpoznatiji proizvodi, Duel i Deus, rezultat su višegodišnjeg rada vrhunskog tima inženjera posvećenog kontinuiranom razvoju i usavršavanju visokokvalitetnih domaćih proizvoda. Samo u poslednje četiri godine preko 54 miliona evrauloženo je u dalje unapređenje tehnologije proizvodnje i proizvoda.Danas, iz pogona Beohemije dnevno izađe oko 350 tona gotovih proizvoda, a mesečno oko 1,5 milion ljudi kupi barem jedan njen proizvod. Poslovni sistem Beohemija jedan je od najznačajnihjih domaćih izvoznika i prisutan je u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, Rusiji, Ukrajini i Moldaviji, zauzimajući lidersku poziciju na većini tržišta.

pehar beohemija kvalitet